Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ervaringen


Johan Kong

Ik heb diabetes, type 2. Ik heb deel kunnen nemen aan het beweegprogramma Diabetes 2 Move. Samen werkten we aan hetzelfde doel: door bewegen medicijngebruik verminderen en een gezondere manier van leven ontwikkelen.

Onder begeleiding van Jacqueline en Jorine begon ik in maart met het programma. We sporten twee keer per week. Ik zag dat er een verschil was in mijn suikergehalte vóór en na het sporten, mijn suiker ging namelijk omlaag! Ook mijn voedingsgewoonten verbeterden door de tips van de diëtiste.

We wisselden trainen in de sportzaal af met buitensport: wandelen, joggen, fietsen of Nordic Walking. Die afwisseling en samen sporten maakten het leuk! In zes maanden tijd zijn mijn suikerwaarden beter geworden en heb ik een betere conditie gekregen! Ik weet inmiddels dat ik door de diabetes moet blijven sporten. Ik heb me dan ook inmiddels, samen met mijn vrouw, opgegeven bij de First Class Health Club om daar zelfstandig, met alles wat ik heb geleerd, zelf verder te trainen.


Mirna van der Hoeven

Ik had forse pijnklachten in de benen bij het lopen en volgens mijn vaatchirurg dreigde een vaat- operatie noodzakelijk te worden. Uit onderzoek bleken mijn bloedvaten gedeeltelijk dichtgeslibt en werden mijn spieren onvoldoende van zuurstof voorzien, waardoor de pijn ontstond.

De vaatchirurg stelde voor om met fysiotherapie een looptraining te starten, om een eventuele vaatoperatie te voorkomen en de klachten te verminderen. Mocht dit niet lukken, dan kon de operatie altijd nog…

Jorin Spaans heeft voor mij een schema opgesteld, waarbij ik drie maal per week aan de slag kon. Ik heb ervaren dat daarbij een langzame opbouw noodzakelijk was. Ook de balans tussen actie en het nemen van rust tijdens de training vormde een belangrijk onderdeel. Inmiddels kan ik tegen een helling oplopen met een snelheid van 5,5 km pu, bijna marstempo!

Eind augustus 2010 heb ik een looptest bij de vaatchirurg gedaan en de resultaten waren zeer optimaal te noemen. Ik heb 4 maal een betere waarde van het vatenstelsel in de benen terug gekregen! In het dagelijkse leven zijn mijn wandelmogelijkheden duidelijk verbeterd!