Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Reguliere behandeling


knie

 

Een reguliere behandeling bestaat meestal uit een combinatie van verschillende behandelmogelijkheden

De behandeling kan plaats vinden op de behandelbank in de behandelkamer (mobilisatie technieken, massages) of in de oefenzaal (op de mat, met trainingsapparatuur zoals hometrainers, roeiapparaten, crosstrainers, loopbanden of losse oefenmaterialen (waaronder gewichtshalters, allerlei soorten ballen, oefentollen, balanskussens, hoepels, trampoline, elastische banden en overige spelmaterialen). Het oefenen en trainen in de oefenzaal wordt ook wel Medische Trainingstherapie (MTT) genoemd.

De voornaamste doelen van de behandeling kunnen zijn:
Pijnbestrijding (het pijnvrij raken)
Functieverbetering (bewegen kan weer als normaal en er is een goede belastbaarheid)
Het klachtenvrij houden
Het (onder)houden van de functie die er nog is in geval van chronische klachten (bijvoorbeeld Parkinson, Reuma, COPD)

Werkwijze
Bij het eerste gesprek zal de fysiotherapeut vragen stellen over uw klachten en een lichamelijk onderzoek doen.
Afhankelijk van de klachten zal de fysiotherapeut, op basis van uw (haalbare) doelen, de inhoud van de behandeling aan u voorleggen.
In overleg met u wordt de inhoud van de behandeling bepaald.

Deze bestaat meestal uit een samenstelling van:
* Het losmaken van gewrichten (driedimensionale arthrokinematische mobilisaties): Voeten, enkels, knieën, heupen, bekkengewrichten, gehele wervelkolom (lage rug, middenrug, nek), schedel, hand/vingers, polsen, ellebogen, schouders.
* Het losmaken en versoepelen van spieren en pezen (diverse massages, rekkings-oefeningen)
* Het versterken van spieren (krachtoefeningen, training, oefeningen voor het dagelijks gebruik: functionele oefeningen)
* Het verbeteren van de algemene conditie en/of spierconditie (training, beweegprogramma’s)
* Houdings- en leefstijl adviezen
* Adviezen over belastbaarheid en de opbouw van de belastbaarheid (training, oefeningen, beweegprogramma’s)
* Medical taping
* Dry Needling

De fysiotherapeut zal aangeven wat de redelijk te verwachtte behandelduur zal zijn. Eventueel wordt, naarmate de tijd vordert en de eerste verbeteringen optreden, het behandelplan in overleg met u bijgesteld.

Kosten
Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract, waardoor vergoeding meestal mogelijk is. Mochten wij nog geen contract met uw zorgverzekeraar afgesloten hebben dan nemen wij contact op met uw zorgverzekeraar om dat alsnog te realiseren.
Vergoeding hangt af van de inhoud van uw zorgverzekeringspolis. Vooraf kunnen wij voor u nakijken hoe u verzekerd bent en of uw behandelingen vergoed worden.
Indien u niet of onvoldoende verzekerd bent hanteren wij particuliere tarieven.
U heeft geen verwijsbrief nodig, tenzij er sprake is van een ‘chronische indicatie’ (bijzondere ziekten, na een operatie, verlammingen, longklachten e.d). Uw fysiotherapeut kan u vooraf informeren of daar wel of niet sprake van is.

Een enkele keer kan het voorkomen dat de behandeling fysiotherapie niet geschikt voor u is. In dat geval is het mogelijk dat, als u dat wilt, contact opgenomen wordt met de huisarts.
Ook is het mogelijk dat wij u doorverwijzen naar andere zorgverleners waarmee wij samenwerken, zoals manueel therapeuten, orthopeden, osteopaten, podologen, internisten, cardiologen, reumatologen, longartsen enzovoort.

Maak een afspraak